„ЗНАЊЕМ ДО ЗДРАВЉА ЖЕНА“
10.11.2010

У месној канцеларији «Ђука Динић» одржана је седма промоција кампање „Знањем до здравља“, коју Превентивни центар-Дома здравља у Нишу, сваке среде са почетком у 11 сати организује у сарадњи са Градском општином Палилула. Образовни програм «Едукација жена о самопрегледу дојке», по традицији, је  интересантан женама, претежно средње и старије популације-каже Славољуб Савић, заменик начелника Управе Градске општине Палилула. Посећеност је неуједначена, јер не постоји развијена здравствена култура или се то правда заузетошћу наших суграђанки.

Адријана Аметовић, из Удружења грађана ромске популације «Понос», похвалила је ову акцију нагласивши да је образовање жена, посебно ромске популације, данас веома важно и потребно. Екипа Превентивног центра-Дома здравља са докторком  Светланом Костић организовала је предавање, а затим и пројекцију филма, вежбање на медицинском моделу, поделу едукативног материјала.

Акција се наставља следеће недеље предавањем у насељу «Милка Протић» 17.11.2010. у просторијама Амбуланте; а затим и у МК «Ледена Стена», 24.11.2010. у просторијама ОШ Бубањски Хероји.